Mevrouw Wynstra

Na het overlijden van mijn vader werd al snel duidelijk dat mijn moeder niet zelfstandig kon blijven wonen. Mijn moeder leed toen al enige tijd aan Alzheimer.

Samen met haar heb ik toen een paar kleinschalige instellingen bezocht. Huys ter Swaach sprak zowel haar als mij het meeste aan. Een rustig en ruim opgezet huis. Een huis dat tegelijk én in een prachtige omgeving met veel natuur ligt én aan een levendige dorpsstraat met veel nuttige voorzieningen.
Mijn moeder heeft vervolgens twee jaar in Huys ter Swaach gewoond, tot aan haar dood.

Ondanks alle problemen die haar ziekte veroorzaakte, heeft ze zich daar thuis gevoeld. Met behulp van het zorgzame personeel en hun flexibiliteit kon ze haar eigen leven nog leiden, zoals zij dat wilde. Ze genoot van het vers bereidde en gevarieerde eten; desnoods op haar eigen kamer als dat beter paste. En al nam ze er niet zo vaak actief aan deel, ze kon erg genieten van de gezellige borreluurtjes, activiteiten en uitjes. De kleine schaal van Huys ter Swaach en de professionele leiding zorgen voor een goede afstemming van de zorg.

Het was voor mij ook erg fijn en geruststellend dat mijn moeder in Huys ter Swaach woonde. Met vragen kon ik altijd terecht bij de verpleging of de directie, en door de persoonlijke aanpak voelde het ook voor mij echt als een thuis. Via mail en telefoon werd ik goed op de hoogte gehouden, en als ik op bezoek kwam onder etenstijd werd er gemakkelijk een bord bijgezet.
Mijn moeder is uiteindelijk in alle rust overleden, op haar eigen kamer – met alle benodigde verzorging. Ook dat is mogelijk in Huys ter Swaach, en dat is heel fijn.

Groet
Finn Wynstra

Over de auteur

Johan Blaauw

  • Contact opnemen met Huys ter Swaach

    Heb je vragen en wil je contact met Huys ter Swaach?

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*