Echtpaar Keuning

Toen onze ouders tegen de 90 liepen en ze kort na elkaar een ziekenhuis- en een verpleeghuisopname moesten ondergaan, werd het tijd om naar een woon- en zorgcentrum te zoeken waar ze ook tot het eind toe samen zouden kunnen blijven. Bij reguliere zorginstellingen bleek dat niet mogelijk: zodra één van hen namelijk in een zwaarder zorgzwaartepakket zou komen door toenemende psychische of lichamelijke beperkingen, zouden ze uit elkaar worden gehaald. Voor een stel dat al 70 jaar lief en leed met elkaar deelde was dat een schrikbeeld, ook voor ons als kinderen.

In Huys ter Swaach vonden we precies wat we zochten: een royaal appartement, zorg op maat, kleinschaligheid, grote professionaliteit en betrokkenheid van het personeel, korte lijnen in overleg met het hoofd van de zorg en een uitstekende keuken.
Met oog voor de individuele behoeften van de bewoners en met interesse en respect naar het leven wat achter de bewoner ligt, wordt er zorg geleverd. De mate van zorg die de bewoners nodig hebben wordt voortdurend getoetst en aangepast. Daarbij maakt het niet uit of de ene partner sneller achteruit gaat dan de ander. Kwaliteit van leven tot en met het stervensproces staat voorop.
Wij zijn dankbaar en blij dat onze ouders er de laatste 3 jaar van hun leven in zo’n warm bad van zorg en aandacht hebben kunnen verblijven.

Familie Keuning, mei 2016

Over de auteur

Johan Blaauw

  • Contact opnemen met Huys ter Swaach

    Heb je vragen en wil je contact met Huys ter Swaach?

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*